Sari la conținut

Livrarea este Gratuită oriunde în România pentru comenzile de minim 150 lei

Coș
0 articole

NaTea Organics Blog

De ce să consum ceai de urzică

De ce să consum ceai de urzică
Beneficiile consumului de ceai de urzică
- conține carotenoide (provitamina A), vitaminele C, K, B, săruri minerale
Urzica era un aliment puternic fortifiant pentru străbunii noștri, aceasta fiind una dintre plantele ce erau culese primăvara devreme, când resursele de hrană erau împuținate. Se spune că urzica reînnoiește sângele, având și un rol depurativ.
- reduce inflamația
În medicina modernă, urzica este recomandată pentru prostată (HBP – hipertrofie benignă de prostată). Se crede că acțiunea benefică este datorată conținutului de fitosteroli, care au efect antiinflamator.
- amelioreză simptomele alergiilor
Urzica are capacitatea sa blocheze anumiți receptori histaminici și enzime implicați în răspunsul alergic inflamator.
- are rol antioxidant
Urzica a intrat în atenția cercetătorilor relativ recent, aceasta conținând clorofiline, fitosteroli, acizi organici, flavonoide,  o serie de amine în perii urticanți (serotonina, colina). Acești compuși au rol antioxidant, fiind de ajutor în prevenția și tratamentul bolilor cronice ca obezitate, diabet, cancer, boli cardiovasculare.
Urzica este prescisă și pentru afecțiunile reumatismale. Această umilă plantă elimină metaboliții toxici din organism, normalizează funcțiile metabolice dereglate în: diabet, dermatoze, gută, boli reumatice (toate fiind afecțiuni care au o componentă metabolică importantă.
În medicina tradiționala, urzica se utilizează ca diuretic, crescănd irigarea renală, ce duce la creșterea cantității de uree și cloruri eliminate.

Beneficiile cultivării urzicii

Urzicile sunt adesea considerate buruieni datorită creșterii rapide.  Acestea sunt însă mult subestimate, deoarece nu doar pentru noi sunt benefice.
Există motive economice și ecologice pentru cultivarea urzicilor.
- urzicile pot îmbunătăți solurile supra-fertilizate cu azot și fosfat
- pot promova biodiversitatea florei și faunei locale. Peste 40 de specii de insecte sunt susținute de urzici.
-  urzica poate reduce conținutul de metale grele din sol
- urzica poate fi folosită pentru a produce noi materii prime agricole de înaltă calitate pentru sectoarele vopsitorie, textile și energetice. Datorită conținutului lor de fibre dure, urzicile au fost folosite în Germania și Austria la fabricarea textilelor în timpul Primului Război Mondial.
Art. Anterior
Art. Următor

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole