Sari la conținut
Coș
0 articole

NaTea Organics Blog

Beneficiile consumului de ceai de măr

Beneficiile consumului de ceai de măr

Nu degeaba Leon Binet spunea ca "grădina este un laborator din care ar trebui să ne servim mai des". O altă vorbă românească cu tâlc este "De mănânci un măr pe zi, viață lungă vei trăi."

Mărul este un aliment-medicament apreciat din vremurile cele mai vechi. Acesta conține vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, PP, C, potasiu, calciu, fier, magneziu, brom, acid pantotenic, acid galotanic.

Ce facem cu copiii sau cu persoanele care preferă ceaiurile dulci?
Avem ceaiul de măr, care nu doar că are un gust și o aromă delicioase, dar consumul acestuia ne aduce multiple beneficii.



Istoria mărului

Istoria mărului este îndelungată, acesta fiind copacul Cunoașterii interzis din gradina Edenului, fructul său fiind cel care a dus la prima ispită din Biblie.
Mărul (Malus Domestica) este un copac ce își are originea în Asia Centrală. Semințele de măr au fost aduse de aici pe Drumul Mătăsii și în Europa, unde a început să fie cultivat pe scară largă.
Mărul este unul dintre cele mai vechi fructe cultivate de om, poate din această pricină este cel mai întâlnit fruct în mitologia greacă, în fabule și în basme (merele de aur).

 

Iată câteva proprietăți ale ceaiului de măr:

- Previne cancerul

Mărul și ceaiul de măr conține catehine, quercitină și numeroși alți compuși care au rol în neutralizarea radicalilor liberi care cauzează stresul oxidativ și care măresc riscul bolilor cronice. Ceaiul de măr a fost asociat cu reducerea cancerului de plămâni, sâni, colon.

- Îmbunătățește sănătatea intestinului

Bacteriile care trăiesc în intestinele noastre sunt mai numeroase decât totalul celulelor noastre. De aceea, orice dereglare va fi resimțită din plin.
Merele stimulează metabolismul în sistemul digestiv și echilibrează bacteriile sănătoase care elimină bacteriile și toxinele dăunătoare. Astfel, în intestine are loc o mai bună absorbție de nutrienți.

- Susține sistemul imunitar

Datorită conținutului de vitamine, minerale, quercitină, merele ne ajută sistemul imunitar să facă față provocărilor zilnice. Nu degeaba se spune că "un măr pe zi ține doctorul departe".

- Tratează anemia

Mărul și ceaiul de mere sunt o sursă bună de vitamine, minerale, antioxidanți. Vitaminele sintetice nu se pot substitui vitaminelor naturale. Anumite afecțiuni, care n-au reacționat la doze importante de vitamine sintetice, au fost vindecate cu cantități mult mai mici de vitamine naturale.

- Energizează și regenerează

Întotdeauna pacienții se recuperează mai repede după operații dacă consumă ceai de mere și mere.
Ajută la detoxifierea organismului și la îmbunătățirea sănătății generale. Combinația de compuși antioxidanți și proteine (în cantitate mică) găsite in mere poate avea un rol important în prevenirea slăbiciunii generale.

Previne diabetul

Ceaiul de mere trebuie băut fără zahăr, aici nu e loc de alte dezbateri. De asemenea, nu e recomandat sucul de mere, deoarece are o cantitate foarte mare de zaharuri, neavând deloc fibre.
Polifenolii din mere reduc fluctuația nivelului zahărului în sânge.
Polifenolii reduc, de asemenea, absorbția de glucoză în sistemul nostru digestiv și stimulează eliberarea de insulină în pancreas, care este necesar pentru a menține sub control nivelul zahărului din sânge.
Polifenolii activează receptorii de insulină ai celulelor din tot corpul nostru, care accelerează extracția zahărului din fluxul nostru sanguin și îl preiau în celulele noastre pentru metabolism și funcționarea corectă a organelor.

- Mărește capacitatea de concentrare, reduce riscul de Alzheimer și Parkinson

Acest ceai crește cantitatea de acetilcolină din creier, care este legată de concentrare, rezolvarea problemelor și memorie.
Ceaiul de mere și mărul opresc descompunerea treptată a celulelor nervoase producătoare de dopamină, care, în termenii Parkinson, poate fi o cauză de bază a bolii. Aceste efecte se datoreaza capacității antioxidante a polifenolilor prezenți în mere și în ceaiul de mere.

- Ameliorează bolile respiratorii

Ceaiul de mere este un bun antiinflamator
Sistemul nostru respirator este foarte susceptibil la inflamație și o serie de afecțiuni respiratorii sunt direct legate de inflamația membranelor și a celulelor din sistem. Astmul este poate cea mai gravă afecțiune, deoarece poate fi fatală în cazuri grave.
Ceaiul de măr are compuși cu efect antiinflamator extraordinar și poate fi printre alte, tratament natural pentru astm.  

Ameliorează reumatismul și durerile reumatice 

Aceasta a fost cea mai interesantă dezvoltare în cercetarea mărului și s-a observat că compuși precum kaempferol și micricetina pot reduce afecțiunile reumatoide și inflamatorii, cum ar fi artrita și guta.

- Ajută la îngrijirea și regenerarea pielii

Acest efect se datorează compușilor antioxidanti puternici din coajă și fruct. Acești compuși contracarează efectele nocive ale radicalilor liberi, ridurilor, îmbătrânirii și altor afecțiuni legate de vârstă, care sunt direct legate de îmbătrânirea prematură. De asemenea, ajută la promovarea regenerării celulelor vechi și la repararea celulelor deteriorate.

- Are un gust revigorant 

Ceaiul de măr are un gust dulce, fructat și foarte plăcut. Este foarte apreciat de copii, fără îndoială vor aprecia fiecare înghițitură. Dacă adaugi scorțișoară și alte condimente, îl transformi într-o băutură superaliment.

Sursă:
Tratamentul bolilor prin legume, fructe și cereale - Jean Valnet
www.plantshospital/appletea
Art. Anterior
Art. Următor

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole