Sari la conținut

Livrarea este Gratuită oriunde în România pentru comenzile de minim 150 lei

Coș
0 articole

NaTea Organics Blog

Despre Camellia Sinensis

Despre Camellia Sinensis
Istoric
Cunoscut în China de mai bine de 5000 de ani, ceaiul este o parte a modului de viață si a civilizației chinezești și japoneze. Prima dată a fost folosit de chinezii din provincia Yunnan, fiind descoperit recipiente cu ceai datând din vremea dinastiei Han (206 î.Hr. – 220 d. Hr.). În timpul dinastiei Tang (618 – 907 d.Hr.), băutul ceaiului era deja popular datorită gustului și calităților sale.
Primele importuri de ceai în Europa au fost făcute de olandezi, iar apoi ceaiul s-a răspândit in tot vestul Europei.
Conținut

Frunzele plantei de Camellia sinensis conțin aproximativ 4000 de compuși bioactivi, din care o treime sunt polifenoli. Alte componente sunt alcaloizii purinici (cafeină, teofilină și teobromină), vitamina C, substanțe minerale și aminoacizi.
Principalii polifenoli din frunze sunt catehinele, care aduc atât de multe beneficii terapeutice. Ceaiul verde și cel alb au o concentrație de catehine mult mai mare decât ceaiul negru. Pe lângă catehine, în compoziția ceaiului mai sunt prezenți și compuși flavonici.
Polifenolii sunt antioxidanți și au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi, având potențial de acțiune mai mare decât al vitaminelor C și E sau al unor structuri endogene antioxidante precum glutationul sau superoxid-dismutaza.
Efectul antioxidant al flavonoidelor se exercită prin captarea radicalilor liberi, inhibarea formării oxigenului singlet și inactivarea metalelor prooxidative.
Beneficii

Numeroase studii efectuate în ultimul timp au evidențiat un spectru larg de acțiuni pentru caiul verde: antioxidant, antiinflamator, antimutagen, anticarcinogen, hipocolesterolemiant, antiaterosclerotic, antimicrobian, antidiabetic, antiaging, neuroprotector și cardioprotector.
Ceaiul verde protejează vasele de sânge, consumul de ceai verde fiind asociat invers proporțional cu dezvoltarea sau agravarea aterosclerozei. Flavonoidele din ceai inhibă procesele inflamatorii, au o acțiune antitrombotică benefică.
De asemenea, studiile arată că ceaiul verde are un efect de prevenire a cancerului, în special gastric, esofagian, pancreatic, de colon și de vezică urinară dacă este consumat frecvent și în cantități mari.
Inhibă dezvoltarea bacteriei Helicobacter Pylori, reduce inflamația asociată cu boala Crohn și colita ulceroasă.
Utilizare
Majoritatea studiilor întrepinse de cercetători demonstrează beneficiile ceaiului verde la persoanele care consumă zilnic între 3 și 5 cești de ceai.
Bineînțeles că dacă nu ești un pasioant al ceaiului, nu strică să începi să consumi. Se spune că după cel puțin 30 de repetări, putem vorbi de crearea unei obișnuințe.
Art. Anterior
Art. Următor

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole